Lammeboller i tomatsaus

Lammekjøttboller i tomatsaus er et veldig godt middagstips som passer like godt på en hektisk hverdag som når du vil spise noe godt i helgen. Med MENYs ferdige kjøttboller av lam lager denne middagen nesten seg selv. Server med pasta, couscous eller potetmos.
Lammeboller i tomatsaus

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Om du ønsker mer crispy lammeboller kan lammebollene paneres ved å rulles i mel og klappes litt flate før du steker dem.

Slik gjør du

  1. Stek kjøttbollene i olje til de er brune og fine, på middels varme i ca. 10-12 minutter.
  2. Ta kjøttbollene over i en bolle og bruk den samme gryten/pannen til tomatsausen, men hell av overflødig fett. Tilsett litt olje og stek løken til den er myk. Tilsett hakket hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i ett minutt.
  3. Tilsett tomatene og tomatpuréen. Kok opp og la sausen småputre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og småkok videre i enda 10 minutter.
  4. Riv gjerne over litt manchego eller en annen smakfull ost.