Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Ingredienser

1 delt lammelår
salt og pepper
3 ss smør
3 ss olje
300 g sellerirot
2 stk gulrøtter
2 stk persillerøtter
300 g kålrot
2 stk løk
1 flaske mørkt øl
1 ss tomatpure

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Langtidsstekt lammelår er tradisjonsrik og god mat. Denne retten lager seg selv i ovnen på ca 2 timer.

  1. Gni inn lammelåret med salt og pepper og brun det i smør og olje. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
  2. Skjær grønnsakene i biter. Ha grønnsaker, øl, tomatpuré og steken i gryten.
  3. La trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 grader.
  4. Server med poteter.