Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Langtidsstekt lammelår er tradisjonsrik og god mat. Det er mange måter å steke lammelår på, men denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer. Lammekjøttet trekkes i en jerngryte sammen med grønnsaker, øl og tomatpuré. Server med potetmos og sjysaus.
Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Gni inn lammelåret med salt og pepper og brun det i smør og olje. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
  2. Skjær grønnsakene i biter. Rotgrønnsaker som sellerirot, gulrøtter og kålrot egner seg svært godt i denne retten.
  3. Ha grønnsaker, øl, tomatpuré og lammet i gryten. Velg gjerne et mørkt øl for god smak.
  4. La alt trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 grader.
  5. Server med potetmos og sjysaus. Velbekomme!
Skjær grønnsakene i biter. Rotgrønnsaker som sellerirot, gulrøtter og kålrot egner seg svært godt i denne retten.
La alt trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 grader.