Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Lam og skogssopp en smakfull norsk høstklassiker! Prøv denne oppskriften på lammekoteletter i form med sopp og rosmarin.
Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Rosmarin kan byttes ut med lavendel, salvie eller timian. Server gjerne med ovnsbakte poteter og en god rødsvinssaus.

Slik gjør du

  1. Rør sammen finhakket rosmarin og hvitløk, romtemperert smør og sitron.
  2. Skrell og del løken i biter. Fres den myk i smør i en stekepanne. Rens og del soppen og stek med løken til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper og ha blandingen over i en ildfast form.
  3. Gni inn kotelettene med salt og pepper og brun dem i smør i pannen, ca. 2 min på hver side. Ha dem over i formen, topp med rosmarinsmør og stek dem videre i ovnen på 225 °C i ca. 8 min til lammekotelettene akkurat er rosa i midten.