Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Lam og skogssopp en smakfull norsk høstklassiker! Prøv denne oppskriften på lammekoteletter i form med sopp og rosmarin.
Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Lam og skogssopp en smakfull norsk høstklassiker! Rosmarin kan byttes ut med lavendel, salvie eller timian. Server gjerne med ovnstekte poteter eller rotmos.
  2. Rør sammen rosmarinsmøret.
  3. Skrell og del løken i biter, og fres den myk i smør i en stekepanne. Rens og del soppen og stek den i tørr panne til væsken er borte. Tilsett smør og stek til soppen har fått farge. Bland inn løken. Krydre med salt og pepper og ha blandingen i en ildfast form.
  4. Gni inn kotelettene med salt og pepper og brun dem i smør i pannen, ca. 2 min på hver side. Ha dem over i formen, topp med rosmarinsmør og gratiner i ovnen på 225 °C i ca. 8 min.
  5. Godt og enkelt!