Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

Ingredienser

Lammekoteletter i form med sopp og rosmarin

10 stk lammekoteletter
2 stk rødløk
800 g frisk skogsopp
0,5 stk sitron
2 ss hakkede rosmarinblader
2 fedd finhakket hvitløk
100 g smør
salt
smør til steking
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lam og skogssopp en smakfull norsk høstklassiker! Prøv denne oppskriften på lammekoteletter i form med sopp og rosmarin.

  1. Lam og skogssopp en smakfull norsk høstklassiker! Rosmarin kan byttes ut med lavendel, salvie eller timian. Server gjerne med ovnstekte poteter eller rotmos.
  2. Rør sammen rosmarinsmøret.
  3. Skrell og del løken i biter, og fres den myk i smør i en stekepanne. Rens og del soppen og stek med løken til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper og ha blandingen i en ildfast form.
  4. Gni inn kotelettene med salt og pepper og brun dem i smør i pannen, ca. 2 min på hver side. Ha dem over i formen, topp med rosmarinsmør og gratiner i ovnen på 225 °C i ca. 8 min.
  5. Godt og enkelt!