Lammesalat med sprø grønnsaker

Nydelig, krydret lammefilet med friske, sprø grønnsaker. Som dressing har vi brukt en oppskrift på gremolata, en italiensk, frisk topping med hvitløk, sitron og persille.
Lammesalat med sprø grønnsaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Dressing/ gremolata

Salat

Slik gjør du

  1. Knus krydderet i en morter, gni det inn i fileten og romtemperer kjøttet i 30 minutter.
  2. Brun lammefileten i en panne med smør, på alle sider.
  3. Sett lammet i ovnen på 130 grader i ca 20 minutter, ta det ut når kjernetemperaturen er 58 grader. La hvile i 5 minutter.
  4. Skrell og finhakk hvitløk. Finhakk persille. Riv skallet fra sitronen. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
  5. Kok reddikene og gulrøttene i 5 minutter og legg i kaldt vann. Del siden reddikene i båter. Hakk vårløken og del nepene i tynne skiver. Bland siden alt sammen med gremolataen.
  6. Server lammet med salat og pinjekjerner på toppen.