Julens beste Matskatter fra Møre, Romsdal og Trøndelag
Her fisker og foredler de verdens beste krabbe på Hitra, på Røros lager de sprø flatbrød og smaksrik, syrlig rømme og ostene fra området er noe helt for seg selv. Fra Mørekysten får du også den beste klippfisken.
Nå kan du handle inn Matskattene du ønsker deg til jul, eller gi en gave til noen som blir glad for god mat!
Klippfisk fra Dybvik
Verdens beste klippfisk produseres hos Dybvik på Sunnmøre. Skinn- og benfri klippfisk i delikate, lyse stykker med mye smak.
Coppaskinke fra Tind
Coppaskinke fra Tind er speket svinenakke. Marmorert kjøtt, lavt saltinnhold og lang modning gir perfekt mørt og smakfullt resultat.
Alpeost
Norsk Alpeost er ystet av god, norsk melk fra gårder rundt Romsdalsalpene. Osten er modnet på sør-europeisk vis for optimal smak og aromatisk sødme.
Rømme fra Røros
Røros Rømme er økologisk og syrnet over lang tid, på samme måte som på setrene rundt Røros i gamle dager. Av denne deilige økologiske rømmen kokes det rømmegrøt som du finner i kjøledisken. Klar til å nytes!
Røkt lakseloin fra Garnvik
Vidar Garnvik begynte å røke laks som hobby på Frøya. Røkt lakseloin med pepper og cognac er hans signaturprodukt – en skikkelig delikatesse.
Nå tilbyr Garnviks røkeri ni forskjellige produkter – alle pakket i bit. Alle er tilberedt etter tradisjonell trøndersk metode som gir en fastere og litt tørrere fisk, og Vidars egne smakstilsetninger.
- Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri
Nidelven er en fyldig blåmuggost med pen marmorering. Den prisvinnende osten ystes på Gangstad Gårdsysteri på Inderøya, og modnes i minst fem måneder. - Selbu Blå
Selbu Blå lages i Selbu i Sør-Trøndelag. En blåmuggost av ypperlig kvalitet, utviklet spesielt for norske ganer. - Kraftkar fra Tingvollost
Kraftkar fra Tingvoll satte Norge på ostekartet da den vant World Cheese Awards. En mild, men unik blåmuggost.
Sjokoladefryd fra Selbu
Det er ikke bare Selbuvotter som skaper glede på julaften. Jentene på Tunet skaper sjokoladefryd i verdensklasse med ekte norsk sjokoladehåndeverk.
De håndlagde konfektbitene og sjokoladeplatene vinner stadig nye priser for sitt lekre utsendende og utsøkte smak.
Sild fra Juvika
Sild hører julen til, og den beste silden lager Hanne Cecilie og Jon Ragnvald hos Juviksild. Da de overtok familiebedriften bestemte de seg for å gjøre den tradisjons silden mer tilgjengelig og tilpasset dagens forbrukere og spisevaner.
De spiseklare filetene egner seg både til middagsretter og til hjemmelaget julesild. Og synes du det er enklere å kjøpe ferdig sild finner du flere tradisjonelle og spennede varianter fra Juviksild i butikken.
Spekemat og sodd fra Inderøy slakteri
Soddet er festmaten som både varmer og metter. Inderøysodd er laget av godt krydret kjøttkraft og inneholder både kjøttboller og kokt storfe- og fårekjøtt i terninger. Kok poteter og gulrot i terninger og server sammen med soddet. Skjenning og ingefærøl smaker godt til.
På festbordet hører også spekematen hjemme. God spekemat er håndverk og smaken utvikles ved modning og røyking. Gjennom nesten hundre år med spekematproduksjon har målet alltid vært å fram de gode smakene i kjøttet sammen med utvalg krydder og urter.
Håndrensede krabbeskjell fra Hitramat
I havet rundt Hitra har krabbene gode levekår. Hos Hitramat håndrenses krabbene og det gode krabbekjøttet fylles tilbake i skallene. Nyt dem med Rørosmajones.
Granola med urkorn fra Lykkemat
Håndlaget økologisk granola fra Lykkemat er laget av norsk, økologisk spelt og havre, kun søtet med mild, norsk sommerhonning.