Slik tilbereder du andeconfit

Slik tilbereder du andeconfit

Andeconfit, eller Confit de Canard som det heter på fransk, er lår som er krydret og kokt i andefett. Confitering er en gammeldags konserveringsmetode som gir nydelig mørt kjøtt.

Andeconfit er supergod mat. Med sprøstekt skinn, rosa kjøtt og delikat smak blir dette fort snaddermat som passer like godt for to en fredagskveld, eller som festmat til mange.

Skal du lage det fra bunnen av tar prosessen tid, mens det er både raskt og enkelt om du velger ferdig andeconfit på boks eller i pakke i kjøledisken.

Andeconfit på boks

Hva er confitering?

Confitering er egentlig en gammel konserveringsmetode, oftest brukt til and og som gir langtidsholdbart og smakfullt resultat. Det innebærer at man salter og deretter langsomt koker kjøttet i fett, slik at kjøttet blir mørt og smakfullt.

Prosessen i seg selv er ikke vanskelig, men det tar lang tid. Ofte velger de fleste å kjøpe ferdig andeconfit for å hoppe over dette steget.

Slik lages andeconfit fra bunnen av

Tilhører du gruppen som liker å eksperimentere, trives på kjøkkenet og synes at hjemmelaget er best, kjøper du ferske andelår og en real krukke med andefett.

Forberedelser (dagen før servering):

  1. Legger lårene tett i en ildfast form med høy kant og dekk dem med rikelig med grovt salt.
  2. Dekk til med folie og sett inn i kjøleskapet til neste dag.

Tilbereding på serveringsdagen

  1. Forvarm stekeovnen til 80°C
  2. Skyll av saltet og tørk andelårene.
  3. Smelt andefettet på lav varme i en liten kjele.
  4. Skjær skinnet av den øverste delen på lårene, legg dem tilbake i formen og dekk dem med fettet.
  5. Sett formen inn i ovnen, og la dem stå der i minst fire timer - eller til kjøttet begynner å løsne.

Nå har du ferdig andeconfit – deilig, smakfullt og mørt kjøtt som nærmest smelter på tungen.

Hjemmelaget andeconfit? Husk dette:

Tilbereding av ferdig andeconfit

Har du kjøpt en boks eller pakke med andeconfit, har du sluppet unna mye av det tidkrevende arbeidet. Det eneste du trenger å gjøre, er å varme dem opp.

  1. Ta andelårene ut av fettet, og legg dem med skinnsiden opp på et stekebrett. Husk å dekke stekebrettet med bakepapir!
  2. Stek på180°C i ca. 20 minutter til skinnet er sprøtt.
Crispy duck du enkelt lager hjemme

Crispy duck du enkelt lager hjemme

Lag et festmåltid med crispy duck, hoisinsaus og grønnsaker. Med bestselgeren Jacobs Utvalgte crispy duck kit er det enkelt å lykkes med klassisk crispy duck som imponerer.

Godt tilbehør til andeconfit

Andeconfit kan serveres med en frisk sitrussalat med appelsin, grapefrukt og granateple. Rød appelsin gir flott farge, hakkede pistasjnøtter gir "krønsj" og litt flytende honning tilfører sødme.

Du kan lage en lekker blandet salat med revet andeconfit som topping, eller du kan satse på den klassiske varmretten med rødløkskompott, aspargesbønner, stekte poteter og rødvinssaus som tilbehør.

Bruk litt av andefettet fra confiteringen eller boksen til å steke potetene i – supergodt!