Derfor er MENYs nettbutikk best på frukt og grønt

Derfor er MENYs nettbutikk best på frukt og grønt

Oppdatert 2. mai 2024
Monica plukker fersk frukt og grønt til netthandel. Her er hennes tips til hva du bør se etter når du plukker grønnsaker i butikk.

– Når jeg plukker grønnsaker til kunder, velger jeg som om jeg selv skulle handlet. De skal være så ferske at de holder seg til siste forbruksdag, sier Monica Lindahn, frukt- og grøntansvarlig hos MENY Vika i Oslo.

Monica kan sine grønnsaker. For etter 40 års erfaring i butikk, vet hun at kvalitet ikke er en selvfølge, men noe man kontinuerlig må etterstrebe.

Emblem
Hos MENY plukkes varene til nettbutikken av de ansatte i MENY. Netthandelskundene får dermed samme, gode kvalitet og utvalg man finner i frukt- og grøntdisken i butikkene.

Få frukt og grønnsaker levert hjem

Kvalitetssikring og rengjøring

- Vi er siste kontrollpunkt før produktet når kunden. Vi legger stor vekt på rengjøring og kvalitetssikring, og hver ansatt som plukker spiller en kritisk rolle i denne prosessen, sier Monica. Dermed får du de ferskeste varene levert rett hjem.

– Når jeg velger frukt ser jeg etter et helt skall uten skader, samt riktig farge som indikerer moden frukt med et friskt utseende. Unngå epler med en matt farge eller skrukkete skall. Det samme gjelder for glatte, matte porer på frukt som lime, appelsin og sitron, fortsetter hun.

Det legges stor vekt på kvalitetssikringen når frukt og grønnsaker plukkes. Det legges stor vekt på kvalitetssikringen når frukt og grønnsaker plukkes.

Holdbarhet

I tillegg til å vurdere hver grønnsak eller frukt med alle sanser, forteller Monica at det kreves spisskompetanse for å vurdere varens holdbarhet.

– Grønnsaker bør være faste og ha en frisk farge. Et godt triks for å sjekke fastheten er ved å legge for eksempel avokado, mango eller tomater i hånden og lukke hånden rundt. På denne måten utsettes produktet for et jevnt trykk fra alle kanter. Hvis det gir etter for et lett trykk, er det modent.

MENYs nettbutikk vinner NM i frukt og grønt for 3. år på rad!

MENYs nettbutikk vinner NM i frukt og grønt for 3. år på rad!

Alle gode ting er tre, og i 2023 ble MENYs nettbutikk kåret til norgesmester i frukt og grønt for 3. gang på rad. I tillegg tok MENY Østerås andreplassen for beste butikk over 1000m2.

Været og luftfuktighet kan også påvirke

– Det fuktige været vi har hatt den siste tiden påvirker holdbarheten. Selv om frukt og grønt trenger fukt, bør det ikke være for vått eller varmt, da det kan akselerere forråtnelsen, sier hun.

Norgesmester i frukt- og grønt tre år på rad

I oktober 2023 ble MENYs nettbutikk kåret til landets beste i NM i frukt- og grønt for tredje året på rad.

Ifølge Monica er det som skiller MENYs nettbutikk fra konkurrentene opplæringen de får, samt fokus på utvalg og kvalitet.

– En universell regel for både frukt og grønnsaker er at de må behandles med omsorg. Akkurat som oss består de av celler som kan skades ved slag eller røff behandling.

Kvalitet står øverst på listen når Monica og kollegaene plukker varer.

– Vi er klar over at dersom vi ikke leverer på dette vil kundene våre finne alternative leverandører, sier hun.

Er ukeshandelen på nett noe for deg?

Lurer du på om ukeshandel er noe du burde begynne med? Her er 5 gode grunner til å prøve:

1. Du sparer tid

Samler du opp ukens innkjøp til én handel sparer du tid. Gjør du den i tillegg på nett kan du få varene levert rett hjem.  Du bestemmer selv når varene skal leveres, og bestiller du innen kl. 12.00 kan du få varene levert allerede samme dag.

2. Du sparer penger

Handler du på nett er det faktisk enklere å spare penger. Nettbutikken til MENY er bygget opp slik at du får full oversikt over alle de gode tilbudene, sortert ut fra hva du pleier å handle. På den måten er det enkelt å spare penger på favorittene dine.

Få mer ut av matbudsjettet ved å handle mat på nett

Få mer ut av matbudsjettet ved å handle mat på nett

Ifølge forbrukerekspert kan du spare penger ved å handle mat på nett – uten å kompromisse på kvalitet. Optimaliser matbudsjettet ved å planlegge bedre og unngå impulskjøp.

3. Du får samme kvalitet som i butikken

Forskjellen på MENYs nettbutikk og andre nettbutikker er at vi plukker varene dine i butikken. Dette gjøres av våre dyktige matarbeidere, som er opplært til å alltid velge de ferskeste varene etter våre strenge kvalitets- og holdbarhetskrav. Du kan til og med legge igjen melding til den som skal plukke varene dine, og på den måten få akkurat de tomatene eller det salathodet du ønsker deg.

4. Utvalget har aldri vært større

Hvorfor skal utvalget på nett være mindre og mer begrenset enn det du finner i butikken? I nettbutikken til MENY finner du over 10 000 varer, fra kjente merkevarer til lokale produsenter.

5. Du får nærmere 2000 ulike middagstips

Mangler du inspirasjon til ukens middager? Her på nettsiden finner du en av Norges største oppskriftsbaser, og med bare ett klikk kan du legge alle ingrediensene du trenger i handlekurven. Vil du at middagen skal være klar i en fei, finner du en egen kategori for middager på under 20 minutter.

Start handleturen her