4 forslag til nyttårsmeny
3 ting som er verdt å tenke på før du begynner:
- Hvis du har en mektig hovedrett bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du gjøre det omvendt.
- Ikke legg lista alt for høyt, tilbered noe der du er trygg på fremgangsmåten.
- Velg gjerne retter der noe kan forberedes og klargjøres på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.
Nyttårsmeny 1
Kalkun er den mest populære hovedretten på nyttårsaften. Når hel kalkun står på bordet er det skikkelig fest! Se oppskrift på både hel kalkun, og kalkunfilet under. Vi starter måltidet med en spennende forrett med kveite, og avslutter med en fyldig sjokoladeterte.
Se også vår oppskrift på hel kalkun med stuffing. Du finner stegene beskrevet i tekst og i video. Vi anbefaler å tilberede begge deler i stekepose, for ekstra saftig kjøtt.
Kjøp det du trenger:
Nyttårsmeny 2
Synes du det har vært mye tung mat i julen kan vi anbefale denne menyen. Hummer er en luksuriøs råvare, og en delikatesse som er nyttårsaften verdig. Vi velger oss spekeskinke med trøffelolje og asparges til forrett, og panna cotta til dessert.
Mye å gjøre? La oss handle for deg:
Nyttårsmeny 3
Saftig biff er alltid godt, og et ganske trygt valg som mange liker. Da anbefaler vi vår beste biff, Angus, med kjøtt av høy kvalitet. Vi starter gjerne med østers til forrett, perfekt til champagne og andre bobler som hører denne festkvelden til. Etter en tyngre hovedrett anbefaler vi en lettere dessert, og serverer søt pære og italiensk mascarpone.
Nyttårsmeny 4
Reinsdyr er ekte festmat, og når du velger vilt velger du også god dyrevelferd. Med riktig tilberedning får du fantastisk mørt kjøtt som smaker nydelig med tilbehør som har litt sødme; som beter, plommer og tyttebærsyltetøy. Vi velger kamskjell til forrett og en mini pavlova til dessert, med smak av jul.
Kjøp det du trenger:
Nyttårsmeny 4
Rosastekt andebryst med sprø svor, lune gulrøtter med spennende krydder og en knallgod, hjemmelaget saus utgjør en imponerende rett til nyttårsaften. Vi starter middagen med rå lakseloin av god kvalitet og avslutter med Tiramisu med en vri.
Et godt alternativ til andebryst er andeconfit. Da er mye av jobben gjort på forhånd, og du trenger kun varme kjøttet i 20 minutter. Se egen oppskrift på dette her: