4 forslag til nyttårsmeny

4 forslag til nyttårsmeny

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men hva er de beste rettene og hvordan setter man dem sammen? Her har vi satt sammen forslag til 3 retters menyer med vilt, kalkun, hummer og and som hovedrett.

3 ting som er verdt å tenke på før du begynner:

  • Hvis du har en mektig hovedrett bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du gjøre det omvendt.
  • Ikke legg lista alt for høyt, tilbered noe der du er trygg på fremgangsmåten.
  • Velg gjerne retter der noe kan forberedes og klargjøres på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.
3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

Ønsker du et kjøttfritt festmåltid? Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til sammensetning av 3 retter.

Hva med å starte festen med noen apetittvekkere? For eksempel ovnsbakte dadler med bacon, butterdeigsnurrer eller crostini med krabbe, fenikkel og eple.

Nyttårsmeny 1

Reinsdyr er ekte festmat, og når du velger vilt velger du også god dyrevelferd. Med riktig tilberedning får du fantastisk mørt kjøtt som smaker nydelig med tilbehør som har litt sødme; som beter, plommer og tyttebærsyltetøy. Vi velger kamskjell til forrett og en mini pavlova til dessert, med smak av jul.

Kjøp det du trenger:

Nyttårsmeny 2 

Kalkun er for mange en nyttårstradisjon, og her kan du velge om du vil servere hele festfuglen, eller om du vil gjøre det litt enklere med filet. Et godt tips er å bruke stekepose for saftig kalkun. Vi starter måltidet med en spennende forrett med kveite, og avslutter med en fyldig sjokoladeterte.

Kjøp det du trenger:

Nyttårsmeny 3

Hummer er en luksuriøs råvare, og en delikatesse som er nyttårsaften verdig. Et lett måltid, perfekt for salt spekemat til forrett og en mektig dessert av ost eller sjokolade. Vi velger lun ost med bakt pære, nøtter og honning til denne menyen.

Mye å gjøre? La oss handle for deg:

Nyttårsmeny 4 

Rosastekt andebryst med sprø svor, lune gulrøtter med spennende krydder og en knallgod, hjemmelaget saus utgjør en imponerende rett til nyttårsaften. Vi starter middagen med rå lakseloin av god kvalitet og avslutter med Tiramisu med en vri.

Kjøp det du trenger hos MENY:

Nyttårsmeny 5

Vårt siste meny forslag er luksuriøse østers til forrett, saftig, helstekt biff med godt tilbehør og en lettere dessert med søt pære og italiensk mascarpone.

Emblem
Og da gjenstår det bare å ønske deg et godt nytt år!