4 forslag til nyttårsmeny

4 forslag til nyttårsmeny

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen forslag på menyer med biff, kalkun og hummer til hjelp og inspirasjon.

Å vite hva man skal servere er ikke alltid det letteste, derfor har vi 4 forslag på smakfulle nyttårsmenyer som garantert blir suksess blant gjestene. Velg den menyen som frister mest, eller sett sammen din egen.

3 ting som er verdt å tenke på før du begynner:

  • Hvis du har en mektig hovedrett, bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du gjerne velge sjokolade eller noe annet mektig til dessert.
  • Velg retter som ikke er for avanserte, og som du føler at du kan mestre.
  • Velg retter som kan forberedes og klargjøres på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.
3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

Ønsker du et kjøttfritt festmåltid? Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til sammensetning av 3 retter.

Hva med å starte festen med noen apetittvekkere? For eksempel ovnsbakte dadler med bacon, butterdeigsnurrer eller crostini med krabbe, fenikkel og eple.

Nyttårsmeny 1 - med reinsdyr

Forrett: Kamskjell er ypperlig som forrett og har en mild smak som kan minne om hummer. Med fennikel, mango og appelsinjuice får denne forretten gode, friske smaker som passer godt før en tyngre hovedrett med reinsdyr.

Hovedrett: Reinsdyrkjøtt er festmat, og denne retten er inget unntak. Med beter i vakre farger, perlepoteter, kremet sopp og grønn spinat blir dette en hovedrett som vil imponere.

Dessert: Gylne, møre pærer med søt honning, frisk ingefær og stjerneanis toppet med myk mascarpone passer godt som avslutning på denne tre-retteren. 

Kjøp det du trenger:


Nyttårsmeny 2 - med kalkun

Forrett: Kalkun er lettere kjøtt som tåler sterkere smaker til forrett som rakfisk, røkelaks eller gravlaks. Gravlaks er en delikatesse som ikke er vanskelig å lage selv, og servert med asparges blir det en svært god forrett.

Hovedrett: Du trenger ikke lage en hel kalkun for å få et skikkelig festmåltid på nyttårsaften. Stek kalkunfilet eller bryst, og server med mandelpoteter og god saus. 

Dessert: Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her toppes den gode desserten med stekte plommer og deilig kaffe.

Kjøp det du trenger:

Nyttårsmeny 3 - med hummer

Forrett: Carpaccio består av tynne skiver rått kjøtt eller rå fisk. Vi anbefaler norsk spekeskinke sammen med god olivenolje, ristede pinjekjerner og parmesan. Perfekt forrett på nyttårsaften før hovedrett av sjømat! 

Hovedrett: Det er få ting som sier fest som hummer, og det med enkelt tilbehør og tilberedning. Server klassisk hummer med tradisjonelt tilbehør som pesto, aioli, baguette og sitron. 

Dessert: Gode oster med søt frukt og nøtter er nydelig som dessert, og passer spesielt godt etter en litt lettere hovedrett som skalldyr. 

Mye å gjøre? La oss handle for deg:

Nyttårsmeny 4 - med andebryst

Forrett: En frisk og god forrett av lakseloin blandet med eggeplommer, dijon sennep, vårløk, gressløk og pepperrot. Lag tartaren klar tidligere på dagen og stek den raskt rett før servering så den får en god stekeskorpe.

Hovedrett: Lite sier fest som and! Server saftig andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og topp det hele med balsamicosjy

Dessert: Deilig kombinasjon av mascarponekrem og fingerkjeks dyppet i en blanding med espresso og rom. I denne tiramisu-oppskriften har vi brukt havannarom i stedet for marsala som ofte brukes. 

Kjøp det du trenger hos MENY: