7 enkle forretter til nyttårsaften

7 enkle forretter til nyttårsaften

Lurer du på hvilken forrett du skal servere på nyttårsaften? Her gir vi deg tips til forskjellige forretter som passer godt på nyttårsaften og andre fester.

Veldig ofte spiller kjøtt som kalkun, reinsdyr og biff hovedrollen på nyttårsaften, og derfor serveres ofte fisk og skalldyr som forretter. 

Hvilke forretter passer til kalkun?

Kalkun er en forholdsvis lett hovedrett som tåler en litt kraftigere forrett og dessert. 

Kalkun passer sammen med de fleste andre smaker, og kan fint serveres etter en forrett med julens fisk som for eksempel rakfisk, sild eller røkelaks. 

Forretter som passer til kalkun

Forretter som passer til kalkun

Kalkun trenger tid i ovnen for å bli perfekt. Da kan det være fint med en liten forrett til gjestene mens man venter på at kalkunen hviler, slik at den blir ekstra saftig. Se våre tips og forslag til forretter som passer perfekt til kalkunmiddagen.

1. Lefserull med røkelaks

Lefserull med laks og kremost passer perfekt som en lett og velsmakende forrett. Disse lefserullene er fylt med røkelaks, snøfrisk og frisk dill, og kan fint lages i god tid før selskapet. 

2. Hummersuppe

Hummersuppe er en god forrett på nyttårsaften dersom du ikke skal ha hummer til hovedrett. Server en smakfull og kremet suppe som forrett - husk godt brød til!

3. Asparges med gravlaks

En enkel forrett som garantert blir en suksess. Den lages raskt, og du kan godt lage den i god tid før nyttårsmiddagen.

4. Sashimi av laks

Nydelig, enkel og rask mat som passer utmerket før hovedretten. Lag enkelt med laks av sashimikvalitet, ponzusaus, syltet ingefær og ristede sesamfrø.

5. Hummersalat med mango

En frisk forrett med hummer, mango og avokado. En enkel og god måte å servere hummer på - et godt valg før både biff, kalkun og and!

6. Bruschetta med gorgonzola

En spennende og litt annerledes bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico. En fest for smaksløkene med en perfekt blanding av søtt og syrlig, som imponerer gjestene!

Bruschetta kan lages veldig enkelt ved å riste brød, gni på litt hvitløk, ha på tomatskiver og olivenolje, og toppe med spekesinke, bacon eller grønnsaker.

7. Klassisk løksuppe

En deilig hjemmelaget suppe av gode råvarer blir sjelden feil. Lag en deilig og varmende fransk løksuppe gratinert med brød og ost som forrett.

Bruk rester av julemat til forrett

Har du mye ribbe, pinnekjøtt eller annen julemat til overs? La julematen få nye smaker og bli til en lekker forrett før nyttårsmiddagen. 

Forbered det du kan i god tid - da kan du være gjest i eget selskap og nyte feiringen uten alt stresset.