Forretter til nyttårsaften

Forretter til nyttårsaften

Lurer du på hvilken forrett du skal servere på nyttårsaften? Her gir vi deg tips til forskjellige forretter som passer godt på nyttårsaften og andre fester.

Veldig ofte spiller kjøtt som kalkun, reinsdyr og biff hovedrollen på nyttårsaften, og derfor serveres ofte fisk og skalldyr som forretter. 

Forretter til kalkun

Kalkun er en forholdsvis lett hovedrett som tåler en litt kraftigere forrett og dessert. Kalkun passer sammen med de fleste andre smaker, og kan fint serveres etter en forrett med julens fisk som for eksempel rakfisk, sild eller røkelaks. 

Her får du noen gode forslag til hvordan du kan begynne avslutningen på året:

Kun 4 varer:

Andre klassiske forretter

En annen klassisk forrett er bruschetta. De kan lages veldig enkelt ved å riste brød, gni på litt hvitløk, ha på tomatskiver og olivenolje, og toppe med spekesinke, bacon eller grønnsaker.

Under ser du en spennende og litt annerledes bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico. En fest for smaksløkene med en perfekt blanding av søtt og syrlig, som imponerer gjestene!

Alt du trenger:

Start med en suppe

En suppetallerken er ett tradisjonellt valg til forrett. Det er enkelt, godt og kan passe til mange forskjellige hovedretter. Kokes den på grønnsaker, passer den til hovedretter med både kjøtt og fisk.