Dette er burrata og slik bruker du den
Burrata kalles gjerne dronningen av Italiensk ost, og er en delikat luksusvariant av mozzarella. En ting er sikkert; Når du først har smakt burrata, vil du ikke lenger nøye deg med med vanlig mozzarella.
Kjøp burrata hos MENY
Forskjellen på mozzarella og burrata
Burrata er en type mozzarella, en ferskost som begynner sin reise på samme måte som den velkjente mozzarellaen.
Ostemassen strekkes og knas under oppvarming til den er elastisk og formbar. Slik får mozzarella sin unike konsistens.
Slik lages burrata
Når burrataen har blitt knadd og strukket godt, tar man en liten bit av ostemassen som man huler ut til en ca halv centimeter tykk pose.
Deretter fylles posen med biter av håndrevet mozzarella blandet med fløte. Posen knytes igjen, og slik får burrataen sitt karakteristiske utseende.
Hva lages burrata av?
Burrata er oftest laget av pasteurisert kumelk, men du får også tak i tradisjonell burrata som er laget av pasteurisert bøffelmelk.
Burrata er enkel å tilberede og servere
Hvordan bruker man burrata og ikke minst; hvordan spiser man denne lille osteposen? Heldigvis er det mye enklere enn du tror, og det er lett å imponere gjestene med burrata på menyen.
Burrata smaker mildt og lett syrlig, og passer særs godt i friske retter som caprese. Den passer også godt som forrett til varmt, nystekt brød.
Spis burrata som den er
Burrata er en delikatesse i seg selv, og om du aldri har smakt den er kanskje dette det perfekte stedet å starte.
La burrataen bli romtemperert før du heller litt god olivenolje på den og har på litt flaksalt. Et enkelt festmåltid!
Prøv burrata på pizzaen
I motsetning til vanlig mozzarella, skal du ikke ha burrata på pizzaen før den skal stekes. Osten har du på rett etterpå, når pizzaen er ferdig stekt.
Du kan derimot toppe pizzaen med biter av burrata. Legg på burrata med en gang pizzaen tas ut av ovnen, og server pizzaen umiddelbart.
Asparges, spekeskinke, tomat og skinke er godt på pizza med burrata.
Bruschetta med burrata
Topp sprø bruschetta med olivenolje, spekeskinke og bruschetta. Enkel kosemat, forrett eller selskapsmat som imponerer.
Med delikate og milde råvarer som burrata, passer det godt med enkle og rene smaker.
Italienerne er spesialister på å lage retter med få, gode råvarer, og det er spesielt godt å ha i bakhodet når man skal servere burrata.