Påskeeggjakt og rebusløp til påske

Påskeeggjakt og rebusløp til påske

Påskens aller mest populære aktivitet er jakten på påskeegg. Og her finnes det mange måter å gjøre jakten spennende for både store og små barn. Se også tips til en morsom påskerebus!

Lete etter malte egg og fylte påskeegg

Dette er den tradisjonelle jakten på påskeegg der de voksne gjemmer malte egg eller fylte påskegg som barna skal finne. Bonusen er at dette enkelt kan gjennomføres både inne og ute.

Går man for malte egg blir jakten litt mer spennende og barna kan lete etter mange gjemte egg og så bytte eggene inn i et stort fylt påskeegg. De malte eggene kan senere henges opp som påskepynt. 

Slik blåser og maler du påskeegg

Slik blåser og maler du påskeegg

Å skape litt påskestemning hjemme eller på hytta trenger ikke være så vanskelig. Se våre tipsene og bli inspirert til å pynte med vakre, malte påskeegg!

Påskerebus og rebusløp

I et rebusløp skal barna jakte på påskeegg, men her får små hint eller oppgaver underveis som de skal løse. 

Tips til rebusløp

  • De kan få uttdelt en tegning eller tekst med en hint om hvor de skal lete videre.
  • Når de så løser rebusen og finner neste post, finner de kanskje et nytt hint om et nytt sted.

Slik holder de på til de til slutt kommer frem til stedet der egget er gjemt. Hintenes vanskelighetsnivå tilpasses barnets alder. 

Påskeaktiviteter for hele familien

Påskeaktiviteter for hele familien

Fyll påsken med hyggelige aktiviteter for hele familien! I høytider som påsken får vi mer tid til å gjøre noe sammen med barna. Her er tips til morsomme påskeaktiviteter for både store og små.

Skattekart

Send barna ut på en lengre tur på jakt etter påskeegget. For de litt større barna, kan man tegne et skattekart som barna skal følge for å finne påskeegg-skatten.

Denne jakten er best å gjennomføre utendørs. I kartet tegner man inn kjente landemerker som barna kan orientere seg med (det kan være hus, gater, trær eller liknende) pluss et stort kryss der påskeegget er gjemt. Så er det bare for barna å tolke kartet og finne de rikitge veien frem til egget. 

Du kan også lage flere små kart som settes sammen til et stort kart. La barna finne alle kartbitene før de kan lete etter påskeegget markert på det store kartet.

Tips til å fylle påskeegget

Til de minste kan det være lurt å ikke fylle hele egget med bare godterier. Fyll egget med små sjokolader, fullkornskjeks, smoothies, kinderegg og morsomme aktivitetshefter.

Sistnevnte kan også være kjekk å ha på lengre bilturer, eller når dere ønsker å sove litt lenger i påskeferien.

Dette kan du fylle påskeegget med

Dette kan du fylle påskeegget med

Trenger du tips til hva du skal legge i påskeegget til barn, voksne, kjæresten eller bestemor? Vi har satt sammen forslag til påskeegg med forskjellig tema som passer både på hytta og hjemme.