Påskepynt: Slik pynter du påskebordet

Påskepynt: Slik pynter du påskebordet

Når påskeaften nærmer seg og den store påskemiddagen skal nytes, er det hyggelig at påskestemningen allerede er på plass. Se våre enkle tips til påskepynt!

Påskelinjer, gåsunger, krokus, sneklokker og bjørkekvister med grønne skudd minner alle om våren. Hvorfor ikke bruke dem som påskepynt for å få den gode vårfølelsen inn i huset også? 

Her er noen gode tips til hvordan du enkelt kan lage god påskestemning hjemme.

Pynt påskebordet med servietter

Når vi feirer påske er våren rett rundt hjørnet. Kanskje våren til og med kom ekstra tidlig i år? Dra vårtegnene inn i stuen og pynt med dem i vaser eller på servietter. Enkel påske- og vårstemning!

Det skal ikke mye til for å skape skikkelig påskestemning rundt bordet. Det skal ikke mye til for å skape skikkelig påskestemning rundt bordet.

Har du alt du trenger?

Servietter er en enkel måte å sette farge eller stemning rundt bordet. Er du ekstra fingernem kan du også brette serviettene pent eller lage egne serviettfigurer! 

Hvorfor ikke prøve deg på å lage små påskeharer av serviettene? Vi har en egen steg-for-steg guide du kan teste ut.

Slik bretter du påskeservietter på 1-2-3

Slik bretter du påskeservietter på 1-2-3

Ønsker du å gjøre litt ekstra ut av borddekkingen i påsken? Da er disse påskeserviettene noe for deg. Se hvordan du enkelt bretter påskeharer!

Stemningsfulle lys til påske

Enten du går for de vanlige gule eller lilla lysene eller ønsker litt ekstra, finner du alt du trenger hos MENY. 

Litt ekstra påskestemning? Bruk hyssing for å knytte kvister med gåsunger rundt kubbelysene! Hvite eller gule kubbelys egner seg godt.

Med gåsunger og hyssing kan selv det mest normale kubbelys gi skikkelig påskestemning Med gåsunger og hyssing kan selv det mest normale kubbelys gi skikkelig påskestemning
Levende lys bør kun brukes under oppsyn, og spesielt lys med dekorasjoner på. Ikke gå fra et rom med levende lys!

Bruk eggeskall til pynt

Det blir mye eggeskall til overs fra påskefrokoster, god bakst og eggedosis. Hva med å bruke dem til pynt?

Skriv navnene til dem rundt bordet på påskeeggene - det blir fine bordkort! En annen god idé er å skrive noen hyggelige ord på eggene. 

Bruk eggeskall som blomstervase

Har det begynt å spire utenfor døren hos deg? Du kan også bruke eggeskallene fra frokosten som små vaser til vårblomster. Perfekt for de små vårblomstene som hestehover, blåklokker og hvitveis. 

Setter du dem i eggekartonger slipper du også å måtte støtte dem opp. Det blir en fantastisk flott påskedekorasjon!

Lek og moro under middagen

Man kan fint kombinere påskemiddagen med et par leker, en quiz eller gjetteleker. Prøv for eksempel dette:

Legg en personlig beskjed til alle under tallerkenen, med en morsom og enkel oppgave de skal gjøre under middagen. Ingen må si hva de har fått. Dette blir garantert god stemning!

Slik blåser og maler du påskeegg

Slik blåser og maler du påskeegg

Å skape litt påskestemning hjemme eller på hytta trenger ikke være så vanskelig. Se våre tipsene og bli inspirert til å pynte med vakre, malte påskeegg!