Nye måter å servere pølser på

Nye måter å servere pølser på

Pølser spises over hele verden, og det finnes utrolig mange varianter med ulike smaker og krydder. Pølsen fungerer like godt som et eget måltid eller i gryteretter, wok, salater, gratenger og pai.

Gryteretter med pølser

Hvis du skal på fjellet er gryter og grateng med pølser genial hyttemat. Enkelt og godt! Det går gjerne raskt å lage og er supert som en god lunsj hvis du skal mette mange munner. 

Pølsegrateng med pasta og grønnsaker er en enkel og lettvint middagsfavoritt for barn og voksne. Pølsegrateng med pasta og grønnsaker er en enkel og lettvint middagsfavoritt for barn og voksne.

Varene som trengs for pølsegrateng:

Er du glad i klassikeren biff stroganoff? Da bør du prøve den med pølser!

En enkel versjon av stroganoff, med kjøttpølse og potetmos. Med ferdig base og potetmos blir dette en rask middag for hele familien på under 20 minutter. En enkel versjon av stroganoff, med kjøttpølse og potetmos. Med ferdig base og potetmos blir dette en rask middag for hele familien på under 20 minutter.

For en litt sunnere variant kan du lage en god pølsesalat med eple og peanøttsaus. Bruk gjerne en grov pølse med litt smak – for eksempel chili eller urter. Jacobs Utvalgte har mange spennende varianter. 

I en gryterett eller ovnsrett med pølse, er det enkelt å lure inn flere type grønnsaker til barna!

Varmende supper 

På kjølige dager smaker det ekstra godt med en varmende suppe av deilige og sunne grønnsaker – og litt kjøttpølse. 

Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.

Supper som tomatsuppe og grønnsakssuppe smaker ekstra godt med pølsebiter i. 

  • Oppskrift på grønnsakssuppe her
  • Oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe med pølser her

Hva med å ha pølse fredagstacoen?

Bruk gjerne pølser med pikant smak av chorizo eller krydder. Prøv også kielbasa – som har fyldig røkt smak med krydder og hvitløk.

Kokkens tips: Ha rucola i pølsetacoen. Rucola har en mild smak av sennep og er perfekt til pølser!

Barnas favoritt: Innbakte pølser

Lag innbakte pølser i ferdig eller hjemmelaget pizzadeig. Skjær deigen i strimler og snurr rundt pølsene. Stek i 15 minutter og nyt.

På tur er det godt med innbakte pølser. Bruk for eksempel pinnebrød, og rull inn pølsene før du drar på tur. Legg i matboks med mellomlagspapir, så er alt klart for grilling på bålet. 

Mange ulike pølser på grillen? Merk pølsene med ulikt antall snitt og kryss, så alle er sikre på at de får sin egnen pølse. Snitting før grilling unngår også at pølsene sprekker.

En pølse som er selvskreven til pasta er sasiccia. Den har italienske smaker og er godt krydret uten at den blir for hot.

Innmaten i både Salsiccia og Chorizopølse kan klemmes ut og stekes som små kjøttboller. Smakfullt til både pasta og på pizza.

Slik trekker du pølsene

Slik trekker du pølsene

Wienerpølser er rask, enkel og god middag. Alle liker pølser? Her er gode tips til hvordan du koker/trekker pølsene perfekt.

Wok med pølser

Wok er perfekt hverdagsmiddag! Prøv wok med kjøttpølse, creme fraiche, nudler og grønnsaker.

  • Enkel og veldig god oppskrift her

Et godt tips for deg som helst spiser pølser i brød eller lompe! Bytt ut lompen med fin eller grov tortilla. Da får du plass til mer sunt tilbehør til pølsen, som for eksempel en god kålsalat.

Pølsewraps er like godt til lunsj, som til middag! Pølsewraps er like godt til lunsj, som til middag!

Husk en god potetsalat til pølsene. Den kan lages i mange varianter, her er en utgave med pikant smak av urter og rødløk.

Ønsker du en utfordring? Lag pølser og pølsebrød fra bunnen av.