Saftige kvalitetspølser på grillen
Albert Idsøe i Stavanger er sjette generasjon pølsemaker og lager de smaksrike pølsene for Jacobs Utvalgte.
Pølsene er kvalitetsstempelet Jæren Smak og tilsatt gode ingredienser og naturlig krydder. De fleste gourmetpølsene består av rene råvarer og inneholder rundt 90 prosent kjøtt. Disse vil du grille i sommer!
Sommerens beste smaker
Det største og beste pølseutvalget finner du i din MENY-butikk. Jacobs Utvalgte har noe for alle.
Blant de rå pølsene får du en saftig, italiensk Salsiccia, Chipolata med fennikel og klassisk spansk Chorizo. Det fine med rå pølser, er at de blir ekstra saftige når du griller dem.
Slik griller du rå pølser
- Ikke snitt pølsene - rå pølser bør grilles hele for å holde på saften.
- Gi dem gjerne grillmerker før du skrur ned varmen eller steker dem ferdige på indirekte varme. Du bør ikke grille dem for hardt. Snu dem ofte, så de ikke sprekker.
- Pølsene er ferdige når det begynner å boble under skinnet og det kommer saft piplende ut. Du kan også kjenner på dem at de er faste i konsistensen.
- La pølsene hvile i fem minutter før du skjærer i dem. De utvider seg når de steker og må få tid til å trekke seg sammen, slik at ikke saften renner ut.
Prøv rå pølser på grillen:
Røkte smaksbomber
De røkte pølsene fra Jacobs Utvalgte røkes på bøkeflis, som gir dem en nydelig og naturlig aroma. Bratwurst og Chorizo får du både som rå og røkt hos MENY, og de populære, røkte ostepølsene er også verdt å teste på grillen i sommer!
En annen populær godbit er MENY Røkt Anguspølse med oksekjøtt av Norsk Angus, gul cheddar og ristede pepperkorn. Den glir raskt ned mens du griller noe som krever mer tid.
Den NM-premierte Nøkkelpølsen er en grovkvernet, lettrøkt pølse av Jæren Smak-svinekjøtt smaksatt med Helin-ost fra Valdresmeieriet. Begge finner du i ferskvaredisken.
MENYs egne pølser er også laget av pølsemaker A. Idsøe av Jæren Smak-kvalitet. I tillegg leverer både Grøstad lokalt produserte pølser av høy kvalitet.
Vestfold-gården Grøstad, som satser på frilandsgris, er en matprodusent som er svært opptatt av god dyrevelferd.
Prøv Grøstads saftige ostepølse, Ungarsk pølse med paprika og persille, eller Italiensk Landpølse med hvitløk og chili.
Det beste tilbehøret
Skikkelig gode pølser fortjener nydelig tilbehør. I din lokale MENY-butikk eller i nettbutikken finner du alt du trenger.
- Grillpotetsalat med paprika og chilipepper setter en ekstra piff på pølseopplevelsen.
- Potetsalat med Nyr, som er en syrlig, norsk ferskost, passer perfekt til smaksrike krydderpølser.
- Tomatsalsa laget av tomat og meksikansk oregano. Sunt og godt!
- Mangosalsa med mango, løk, chili og lime er perfekt tilbehør til kyllingpølser og grillet laks.
- Coleslaw er en herlig, kremet salat med kål, gulrot som passer til all grillmat.
- Syltet rødløk med lime er alltid supergodt på pølser!