Stekt kveite med appelsinglasert fennikel og granateplesalsa

Stekt kveite med appelsinglasert fennikel og granateplesalsa

Ingredienser

500 g kveiteskive 250-300 g per pers

Glasert fennikel

2 stk middels store fennikel
1 stk appelsin , zest (finrevet skall)
2 stk appelsin , juicen
3 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
4 ss smør usaltet

Bacon- og granateplesalsa

100 g tørrsaltet Jacobs Utvalgte bacon
2 stk kvister estragon, renset og hakket
0,5 stk granateple, renset

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig og god kveite med spennende tilbehør. Appelsin, granateple og et hint av lakris fra fenikkel gir smak av jul.

  1. Kutt fennikelen i 1 cm tykke båter. Smelt sukkeret i en panne. Pass på så ikke det blir for brent. Ha i appelsinjuicen og eddiken. Kok opp. Ha i fennikelen og zesten. Kok opp og la den ligge og trekke til den er mør, ca. 10 min. under lokk. Ta ut fennikelen.
  2. Hvis mye væske, kok inn til halvparten. Pisk inn romtemperert smør. Smak til med salt og pepper og legg tilbake fennikelen.
  3. Stek baconet brunt og fint. Ha i granateplekjøttet og finhakket estragon. Salsaen skal være lun, så lurt å ha i granateple og estragon rett før servering.
  4. Salte og pepre kveiten. Stek i smør, 3-4 min på hver side. Må ikke stekes for mye, for da blir den tørr. Anrett i en dyp tallerken med den glaserte fennikelen i bunnen med smørsausen. Legg kveiten på toppen og legg et par gode skjeer med granateplesalsa på toppen!