Urtebakt kveitefilet med honningglaserte rotgrønnsaker

Kveite er en av havets mest eksklusive fisk og veldig god på smak. Dette er oppskrift på nydelig kveitefilet med masse gode urter samt urtesmør med ramsløk, servert med honningglaserte rotgrønnsaker og saltbakte morenepoteter.
Urtebakt kveitefilet med honningglaserte rotgrønnsaker

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan også bruke andre grønnsaker som f.eks. kålrot, blomkål og sellerirot i denne retten

Slik gjør du

  1. Fordel halvparten av kryddersmøret på kveitefileten. Krydre med litt nymalt pepper og fordel urtene utover fisken. Legg fisken i kjøleskapet.
  2. Skrell gulrøttene og persillerøttene. Del i grove biter og vend inn olje, honning, salt og pepper. Ha grønnsakene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til de begynner å bli myke. Dette tar ca 30 minutter. Ta ut formen og legg kveitefileten oppå grønnsakene. Stek videre i ovnen til kveitefileten er akkurat gjennomstekt. Dette tar ca 15 minutter.
  3. Mens fisken står i ovnen legger du potetene i en kjele og dekker med vann. Ha i 100 gram salt pr liter vann. Kok til potetene er møre og hell av vannet. Damp potetene tørre. Det vil da legge seg et saltlag rundt potetene, så det er viktig at du ikke dekker dem til.
  4. Smelt resten av kryddersmøret og server ved siden av retten.