Laks med fennikel- og mangosalat

Laksefilet med en frisk salat av fennikel, mango og sitrus passer godt som en lett forrett til en tyngre hovedrett. Salaten kan du gjøre klar på forhånd, slik at alt du trenger å gjøre når gjestene er på plass, er å steke fisken.
Laks med fennikel- og mangosalat

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Denne retten kan også lages med andre typer fisk som f.eks. piggvar eller kveite.

Slik gjør du

  1. Del laksen i fire porsjonsstykker. Krydre laksen med salt og pepper. Stek laksen i smør til den er gjennomstekt, men fortsatt har en rosa kjerne. Dette tar ca 3 minutter på hver side.
  2. Del fennikelen i to og fjern stilkfestet. Kutt fennikelen i tynne strimler. Del mangokjøttet i små terninger. Bland fennikel, mango, gressløk, olivenolje, lime- og appelsinsaft.
  3. Anrett den nystekte laksen på fennikel- og mangosalaten.