Potetsalat med sennepsdressing

Potetsalat med sennepsdressing

Ingredienser

Potetsalat med sennepsdressing

600 g nypoteter
2 ss dijonsennep
1 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
2 dl solsikkeolje
2 stk sjalottløk
2 stk vårløk
1,5 dl friske urter
salt
kvernet pepper

Vanskelighetsgrad

Lett

Med sesongens nypoteter blir dette ekstra godt!

  1. Finhakk sjalottløk og vårløk. Hakk urtene, for eksempel gressløk, persille, dill, kjørvel.
    Finhakk sjalottløk og vårløk. Hakk urtene, for eksempel gressløk, persille, dill, kjørvel.
  2. Visp sammen sennep, eddik, en god klype salt og litt kvernet pepper. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig visping. Dressingen skal tykne omtrent som en majones.
    Visp sammen sennep, eddik, en god klype salt og litt kvernet pepper. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig visping. Dressingen skal tykne omtrent som en majones.
  3. Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og la de avkjøles noe (de kan eventuelt avkjøles helt hvis potetsalaten skal serveres kald).
  4. Bland sammen poteter, sjalottløk, vårløk, urter og dressingen.
    Bland sammen poteter, sjalottløk, vårløk, urter og dressingen.