Nå kan du pante nesten alt du kjøper hos oss!

Nå kan du pante nesten alt du kjøper hos oss!

Tjen penger på søppelet ditt. Nå har MENY innledet et samarbeid med gjennvinningsappen Bower. Vi heier på å gjenvinne alt, alltid - og da hjelper det at du nå kan tjene penger når du sorterer søppelet riktig. Har det strekkode, kan det pantes. Sammen kan vi gjøre verden bittelitt bedre!

Slik gjør du det: 

  1. Last ned Bower-appen. 
  2. Skann strekkoden på emballasjen før du resirkulerer den i registrert søppelbøtte. (Du kan selv registrere egen søppel/ resirkuleringsordning hjemme som et avfallspunkt)
  3. Sånn, nå er du i gang med å tjene penger på søppelet ditt! Det blir jo penger av sånt!

NB: Å pante søppelet innebærer å resirkulere det hjemme eller i ved godkjente avfallstasjoner. Du kan ikke ta emballasjen med tilbake til MENY, som ved vanlig panteordning. 

Bittelitt bedre både for miljøet og lommeboka!

Man tjener 20 øre på de fleste produkter, og 40 øre på utvalgte spesialprodukter. Pengene kan du overføre til konto eller donere til veldedig organisasjon. 

Hvordan fungerer Bower?

Du må laste ned bower-app på telefonen din, og så kan du begynne å scanne produkter med strekkoden på emballasjet du skal kaste. Slik samler du poeng.

Last ned Bower-appen og scann strekkoden på emballasjen før den sorteres - enten hjemme eller i andre registrerte avfallspunkt. Last ned Bower-appen og scann strekkoden på emballasjen før den sorteres - enten hjemme eller i andre registrerte avfallspunkt.

Hva er Bower-poeng?

1 Bower-poeng = 20 øre
2 Bower-poeng = 40 øre

Hva kan pantes?

Alt med strekkode kan pantes. Løsvektprodukter uten strekkode kan ikke pantes.

Hvor kan du pante emballasjen?

I alle avfallsstasjoner som er registrert i appen. Du kan selv registrere egen søppel/ resirkuleringsordning hjemme som avfallspunkt. Du kan ikke pante i enkeltstående søppelkasser langs veien som ikke har resirkuleringsløsning, men kun restavfall.

Du kan kaste avfallet i registrerte avfallspunkt i appen, men også registrere din egen søppelbøtte hjemme. Du kan kaste avfallet i registrerte avfallspunkt i appen, men også registrere din egen søppelbøtte hjemme.

Hvor mye får man i pant per produkt?

For vanlige produkter får du 1 Bower-poeng, og for produkter fra MENY (som MENYs kjøttdeig) får du 2 Bower-poeng. Vekt, størrelse og pris på produkt har ikke noe å si. Det er strekkoden som gir poeng.

Kan du skanne et produkt eller en strekkode flere ganger?

I teorien ja, men Bower har lagt inn en sperre som gjør at du kun får poeng for en strekkode per dag.

Hva skjer når du skanner et produkt / strekkode i en app?

Når du skanner en strekkode i appen får du opp en side der får du informasjon om hvordan produktet skal gjenvinnes og hvor mange poeng du får (1 eller 2 poeng).

Hvis produktet ikke er registrert, kan du selv legge inn produktet og nødvendig informasjon.

Du får også beskjed om nærmeste avfallspunkt der du kan resirkulere produktet, og når du er innenfor en viss radius får du beskjed om at det kan kastes og at du får poeng.

Registrerer du din egen søppelbøtte hjemme som avfallspunkt, kan du tjene penger på det du sorterer og kaster hjemme også. Registrerer du din egen søppelbøtte hjemme som avfallspunkt, kan du tjene penger på det du sorterer og kaster hjemme også.

Hva blir emballasjen til etter at den er resirkulert?

Det kommer an på resirkuleringssystemet i kommunen der du kaster emballasjen. Emballasjen blir resirkulert som alle andre ting som blir kastet.

Samarbeider Bower med noen ideelle eller frivillige organisasjoner?

Det er mulig å donere poengene sine til Hold Norge rent, Hold Sverige rent og en rekke andre aktører. Det er også mulig å legge til aktører som ikke finnes i appen i dag - litt som «grasrota» i Norge.

Hvorfor inngår MENY dette samarbeidet?

MENY ønsker å ta ansvar for emballasjen de selv selger til forbrukerne, og bidra til mer gjenvinning forøvrig. Håpet er at dette gir enda større insentiv for forbrukerne til å resirkulere alt som kan resirkuleres, og aldri kaste søppel i naturen.

Hvem betaler ut panten?

Det er Bower som betaler ut panten. Disse får igjen pengene fra samarbeidspartnere som MENY.

Må du ha kjøpt varene hos MENY for å scanne dem i Bower?

Nei, alle produkter med strekkode kan pantes, men du får dobbelt pant for MENYs egne merkevarer. Vi håper dette gir enda større incentiv for forbrukerne til å resirkulere alt som kan resirkuleres og aldri kaste søppel i naturen.

Mer informasjon? Gå til Bowers hjemmeside her