Andre fikk drømmejobben

Andre fikk drømmejobben

Publisert 28. juni 2021
Det var ingen selvfølge at 25 år gamle Andre Kolstad Ryen skulle få seg fast jobb. Men autistiske Andre overbeviste alle om at han var den perfekte mannen for jobben på MENY Løren.

Vi møter Andre etter at han er ferdig med lunsjen og han er veldig nøye på å stemple riktig ut fra pausen. For Andre er det viktig at alt er på stell. Han er en av våre mest nøyaktige matarbeidere. 

Drømmen om butikkjobb

Helt siden han hjalp til på en Kiwi-butikk som ung gutt, har han drømt om å få jobbe i butikk og 1.februar ble drømmen til virkelighet for Andre da han fikk fast jobb på MENY Løren. 

- Jeg er veldig glad for å ha fått denne jobben og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Her på MENY Løren har jeg fått gode kolleger som alltid er veldig hyggelige mot meg, sier Andre. 

Butikksjef Thomas Skogmo kan bekrefte at Andre fort ble en av gjengen på Løren.  

Han er veldig populær blant kundene og jeg får stadig høre hvor flink han er, enten han rydder, står i selvbetjeningen eller sitter i kassen.

- Bortsett fra den ene gangen da en av kundene lurte på om jeg var sur, skyter Andre inn. Da kunne jeg bare fortelle kunden at Andre hadde en litt dårlig dag, men etterpå diskuterte vi saken og fant ut at man ikke kan ha dårlige dager når man er ute blant kundene. 

Butikksjefen er glad for at han valgte å ansette Andre på MENY Løren. Butikksjefen er glad for at han valgte å ansette Andre på MENY Løren.

Husker alle navnene 

Andre utfører alle sine arbeidsoppgaver med stor nøyaktighet og har kun hatt en fraværsdag etter at han begynte i jobben. Det er han som har ansvaret for avdelingen med toalettpapir og der er det alltid pent og ryddig. 

- Andre er rett og slett en dyktig matarbeider som vi kan stole på og som gjør jobben sin på lik linje med alle andre. Det tok litt tid før vi lot ham få ta over i kassen, men så lærte han det med en gang, skryter butikksjefen. 

- I tillegg husker han navnet på alle de 70 ansatte på Løren, og det er jo ganske imponerende etter så kort tid.  

Inkluderende arbeidsliv 

Thomas brenner virkelig for et inkluderende arbeidsliv og ønsker at flere skal delta på sine premisser. 

- MENY er en IA-bedrift og jeg er imponert over den jobben kjeden gjør for å skape karrieremuligheter for tusenvis av mennesker. Selv blir jeg motivert over å se mennesker som Andre, utvikle seg og lykkes i jobben. Om Andre og andre viser vilje og motivasjon, så er jeg absolutt villig til å gi dem en sjanse

Fra innsatt til ansatt

Fra innsatt til ansatt

Frank Skråmo har en litt mer rufsete CV enn de fleste av oss. Men selv om veien fra innsatt til ansatt har vært tøff, er han nå en naturlig del av gjengen hos MENY Stavern.

Men dette er vel ikke bare en solskinnshistorie? 

- Nei, det er klart at det er utfordringer. Det er mange bedrifter som jobber med å få mennesker ut i arbeidslivet og gi folk en sjanse enten de har fysiske eller psykiske utfordringer. Det er derfor viktig å ha god dialog med disse bedriftene for å finne riktige kandidater, sier butikksjefen. 

Men når motivasjonen og læringsviljen er der, kan det bli en solskinnshistorie til slutt!