Gjenbrukspose til frukt & grønt

Gjenbrukspose til frukt & grønt

Publisert 31. juli 2018 Oppdatert 29. november 2021
I MENY ønsker vi å bidra til å redusere bruken av unødvendig plast. Derfor lanserer vi gjenbruksposer til frukt og grønt. Praktiske og miljøvennlige gjenbruksnett som kan vaskes.

Gjenbruksnettet til frukt og grønt finner du i alle MENYs butikkene. De er hendige, svært slitesterke og kan vaskes i maskin. Nettene tåler frukt og grønt på opp til 10 kilo.

Du kan fylle de med det du måtte ønske av alt vi har av fristelser i løsvekt, for eksempel tomater, løk, epler, appelsiner, sitroner, chili eller poteter. 

Det smårutede polyesterstoffet gjør at både du og de i kassa ser innholdet i posene og snoren som lukkemekanisme gjør at innholdet ikke triller ut. 

Kjøpes i 3-pakning

Du vil finne Veggio gjenbruksposer i samme hylle som folie, småposer og bakepapir. I første omgang kommer de i en pakning med tre poser á 7 liter. Noen av MENY-butikkene vil også ha dem i frukt- og grøntavdelingen.

Spør betjeningen om du ikke finner dem i butikk, eller bestill de hjem via nettbutikken:

Husk å ha et par gjenbruksposer i veska, i bagen og i bilen - for miljøregnskapet blir bedre for hver gang de er i bruk. Bruker du dem igjen og igjen, vil du pr. år bidra til en betydelig reduksjon i antall små engangsposer i plast.

Kampen mot unødvendig plast

Plastemballasje bidrar til økt holdbarhet, noe som igjen bidrar til mindre matsvinn. MENY jobber likevel med å redusere bruken av plast der vi kan. 

MENY har som mål å redusere plastforbruket med 20 prosent innen 2025.

MENY kutter ut all engangsplast

MENY kutter ut all engangsplast

I løpet av ett år skal MENY fjerne all unødvendig engangsplast som bestikk, kopper, begre og sugerør fra sine butikker. Allerede i mai vil engangsbestikk i tre være å finne i en rekke MENY-butikker. WWF roser initiativet fra MENY.

Fakta om gjenbruksposen til frukt og grønt:

  • Laget av slitesterk polyester, 100% ubleket og ufarget
  • Vaskes i vaskemaskin på 40 grader
  • Størrelse: 7 liter/ tåler 10 kg
  • FInnes i alle MENY-butikker fra midten av september 2018
Se video