Med Sofie Sei kan barna lære mer om fisk

Med Sofie Sei kan barna lære mer om fisk

Oppdatert 3. april 2023
Vi spiser i snitt 1,36 fiskemåltider i uka, mens anbefaling fra Helsedirektoratet er to til tre. Nå skal MENY øke kunnskapen og skape interesse for fisk gjennom et eget univers for barn.

For å øke kunnskapen og gjøre fisk mer spennende, lanserer MENY nå «Fiskeknappen». Dette er et eget lite univers i fiskedisken; morsomme illustrasjoner, navn og beskrivelser på de vanligste matfiskene. Materiellet består også av et aktivitetshefte, tegneark og diplom, som også kan lastes ned fra nettsidene til MENY.

- Vi ønsker å invitere småbarnsfamilier og barnehager til fiskedisken for å lære om havets matfat. Håpet er at vi også kan inspirere dem til å spise mer fisk, enten det er fiskekaker eller fiskefilet, sier Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY.

Hun forteller at flere av MENYs fiskedisker de siste ukene har fått besøk av barnehager. Smårollingene har da vist stor interesse for Sofie Sei, Kaja Kveite, Øyvind Ørret og de andre fiskene i Fiskeknappen.

Fiskespiserne er de eldste
- Våre mest trofaste fiskekunder er de over 60 år. Mye tyder på at kunnskapen og begeistringen for havets matfat synker med alderen. Vi må ikke komme dit at barn og unge tror fiskeboller svømmer i havet, sier Gjerdrum.

Det totale fiskekonsumet sank fra 2017 til 2021 med 12 prosent, mens Helsedirektoratets mål var å øke konsumet med 20 prosent. MENY kan vise til en økning i fisk og sjømat på 6 prosent fra 2019 til 2022, blant annet grunnet bemannende fiskedisker og innføring av Fisketirsdag med 30 prosent på fersk fisk.

- Våre dyktige fagfolk skal nå lære kommende generasjoner, og andre som er nysgjerrige, mer om fisk og sjømat, sier Gjerdrum og fortsetter:

- Som småbarnsmor vet jeg hvor vanskelig det kan være å få barn til å spise fisk. Samtidig ser jeg at de blir mer positive når de er sammen med andre barn. Jeg håper vi kan gi barna en morsom opplevelse hos oss og lære dem at fisk er gøy og godt.


Fakta om Fiskeknappen

  • Et konsept lansert av MENY for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.
  • Består av illustrasjoner, navn og beskrivelser på foreløpig åtte vanlige matfisker. Du finner dem her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/fiskeknappen-fiskene/
  • Se etter QR-koden i fiskedisken for å komme til fiskeuniverset.
  • Barnehager inviteres til å komme på butikkbesøk for å lære mer om fisk
  • Aktivitetshefte, diplom og fargeleggingsark kan lastes ned og printes ut her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/


For mer informasjon, kontakt:

Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY, tlf. 936 31 761, nina.gjerdrum@meny.no