Grove, eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker er perfekt når du ønsker nystekt til frokost eller lunsj. Her skal du kun blande noen få ingredienser raskt sammen, la deigen stå over natten (gjerne lenger), og så steke nydelige rundstykker 20 min før du skal spise. Hemmeligheten er lite gjær. Dette er oppskrift på grove rundstykker, men du kan også droppe frø og bruke kun hvetemel.
Grove, eltefrie rundstykker

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til deigen raskt sammen og la stå på benken i en bolle med lokk eller plastfolie over, i 18-20 timer. Deigen skal være bløt. Har du ikke så god tid kan du ta bittelitt ekstra tørrgjær og korte ned med noen timer.
  2. Dagen etter setter du på ovnen på 250 grader (over/undervarme).
  3. Bruk en skje og ha deigen over på brett, en stor spiseskje av gangen. Pensle med egg og strø på solsikkekjerner, linfrø eller annet på toppen.
  4. Sett brettet midt i ovnen og senk til 225 grader. Stek i ca 20 min. Avkjøles på rist.