Tilslørte bondepiker og eplemos

Tilslørte bondepiker er en god klassiker, og som smaker enda bedre med eplemos av norske epler.
Tilslørte bondepiker og eplemos

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rens og skjær eplene i grove biter. (Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt kan du likevel la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.) Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og frø over i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre.
  2. Avkjøl eplemosen. Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
  3. Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i en pen bolle eller porsjonsskåler/glass. Pynt med noen tynne epleskiver og dryss over en god klype kanel.