Hjemmelaget riskrem med klementin og bringebær

Riskrem er en tradisjonsrik juledessert, og en fin måte å få brukt opp rester av risgrøt på. Vanligvis serveres riskrem med rød saus, men den er også veldig god med frukt og bær. Prøv julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter for en ny vri.
Hjemmelaget riskrem med klementin og bringebær

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, bland dem sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten. Rør godt slik at grøten blir luftig.
  2. Pisk fløte til krem og vend inn med risgrøten.
  3. Skrell klementinene og hakk nøttene. Bruk de nøttene du liker best, her går alt.
  4. Ha riskrem over i skåler og topp med klementinbåter, bringebær og hakkede nøtter.