Crème brûlée

Creme brulee er en klassisk dessert og er ganske enkel å lage. En ypperlig dessert å servere når du skal ha gjester fordi den kan gjøres ferdig god tid i forveien, og kun «karamelliseres» rett før servering. Imponer gjestene med hjemmelaget creme brulee til festen!
Crème brûlée

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha melk, fløte og vaniljestengene i en kjele. Kok opp. Avkjøl litt.
  2. Rør sammen eggeplommene og sukker i en kjele. Tilsett fløteblandingen i tynn stråle mens du pisker. Sil blandingen.
  3. Fordel blandingen i ildfaste former. Sett formene i en langpanne som du fyller opp med vann, slik at de står i vannbad.
  4. Stek på 120 grader i ca 40 minutter til de kjennes faste ut. Dette kan ta lenger tid, så vær tålmodig. Avkjøl.
  5. La creme bruleene stå en halvtime i romtemperatur før servering. Dryss på sukker og karamelliser overflaten med en gassbrenner like før servering.
  6. Server gjerne creme brulee med friske bær og en frisk sorbet.
La creme bruleene stå en halvtime i romtemperatur før servering. Dryss på sukker og karamelliser overflaten med en gassbrenner like før servering.