Crème brûlée

Crème brûlée

Ingredienser

3 dl Fløte
2 dl Helmelk
2 stk Vaniljestenger
8 stk Eggeplommer
80 g Sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. En ypperlig dessert å servere når du skal ha gjester fordi den kan gjøres ferdig god tid i forveien, og kun «karamelliseres» rett før servering.

  1. 1. Ha melk, fløte og vaniljestengene i en kjele.
  2. 2. Rør sammen eggeplommene og sukker i en kjele. Tilsett fløteblandingen i tynn stråle mens du pisker. Sil blandingen.
  3. 3. Fordel blandingen i ildfaste former. Sett formene i en langpanne som du fyller opp med vann, slik at de står i vannbad.
  4. 4. Stek på 120 grader i ca 40 minutter til de kjennes faste ut. Dette kan ta lenger tid, så vær tålmodig. Avkjøl.
  5. 5. La creme bruleene stå en halvtime i romtemperatur før servering. Dryss på sukker og karamelliser overflaten med en gassbrenner like før servering.
  6. 6. Server gjerne creme brulee med friske bær og en frisk sorbet.