Maki med laks

Maki er en variant av sushi hvor for eksempel rå laks rulles inn i nori tang sammen med sushiris, og gjerne også grønnsaker som avokado og agurk, eller frukt som mango.
Maki med laks

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Her kan du være kreativ å bruke ulike typer fisk eller scampi. Bare pass på at sjømaten er behandlet slik at den kan spises rå.

Slik gjør du

  1. Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Smak til risen med sukker, riseddik og salt.
  2. Skjær laks, mango, avokado og agurk i tynne strimler.
  3. Legg et ark tang på et sammenbrettet, rent kjøkkenhåndkle. Hvis du har bambusmatte til maki, så bruker du denne. Ta vann på fingrene og ta en ”ball” ris som du klemmer utover tangen. Spar en tynn kant på enden av rullen, slik at rullen kan limes sammen etter at den er rullet sammen.
  4. Legg strimler av laks i en stripe på risen sammen med mango, avokado eller agurk. Du kan ha alt i en makirull, eller lage flere forskjellige typer.
  5. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, slik du gjør når du skal lage rullekake.
  6. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.
  7. Legg rullen til side i kjøleskap.
  8. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
  9. La hver person få en skål med soyasaus og litt wasabi til å blande inn i sausen.
  10. Wasabi i ønsket mengde røres ut i soyasausen. Dypp en sushibit i sausen før du spiser den.