Sashimi av laks med ristet pepper

Sashimi er en del av sushifamilien. Det er tynne skiver av fisk uten ris. Denne oppskriften er på sashimi med ristet pepper, løk, rømme og biter av rugbrød. En litt utradisjonell, men veldig god variant! Denne oppskriften er tenkt som forrett.
Sashimi av laks med ristet pepper

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 220 grader.
  2. Varm opp en stekepanne til høy varme, ha i pepper og rist helt til det begynner å ryke, kjøl så ned pepperen og hell over på en pepperkvern. (valgfritt)
  3. Riv rugbrød i små biter. Bland med litt rapsolje og salt, og ha i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 10 minutter, eller til brødbitene begynner å bli litt sprø.
  4. Finhakk rødløken, og del sitronen i båter.
  5. Kutt laksen i tynne skiver og fordel utover en tallerken, kvern pepper over, strø så rugbrødet og løken over, og topp med rømme, rapsolje, dill og sitronbåter.