Stekt skrei med chorizo

Skrei er kun tilgjengelig i januar-mars/april. Da vandrer den fra Barentshavet til norskekysten for å gyte. Når skreien kommer, bør du benytte sjansen og invitere til fest - for skrei er et festmåltid av høy kvalitet. Skreien kan tilberedes på mange måter, og er slett ikke så vanskelig som mange tror, tvert imot.
Stekt skrei med chorizo

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir. Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.
  2. Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk. Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
  3. Kok mandelpotetene. Skjær bacon og chorizo i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent. Server skreien på ertepure, mandelpoteter og bacon/chorizo sjy.