Sitrussalat

Sitrussalat

Ingredienser

6 stk appelsin
4 stk klementiner
1 stk rosa grapefrukt
1 stk vaniljestang
sukker
maisenna
50 g hvit sjokolade
kanel
pistasjnøtter

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Syrlig sitrus med søt sjokolade

  1. Skjær først vekk topp og bunn på sitrusfruktene og skjær vekk skallet med en skarp kniv. Følg den naturlige formen og ikke skjær vekk for mye. Bruk en skarp liten kniv og skjær ut «fileter» mellom de hvite hinnene på appelsinene og grapefrukten. (Hvis grapefruktfiletene er veldig store, kan du dele dem i mindre biter.) Skjær klementinene i pene skiver. Press all saften ut av restene etter appelsinene og grapefrukten. La «filetene» renne godt av seg i en sil. Hell all saften over i en kasserolle.
  2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljen (stang og frø) over i saften. Kok opp og la det koke inn til halv mengde. Smak til med sukker og jevn sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Bruk ca. 0,5 ss per dl saus.
  3. Bland den varme sausen med sitrusfiletene og sett salaten til avkjøling. Server salaten toppet med høvlet hvit sjokolade, litt hakkede nøtter/krokan og et kaneldryss.