Sitrussalat med hakket sjokolade og nøtter

Syrlig sitrus med søt sjokolade og nøtter blir fort en enkel og sunn dessert. Med noen skiver appelsin, klementin, litt mørk eller hvit sjokolade og hakkede nøtter, og vips så har du en kjempegod lørdagskos.
Sitrussalat med hakket sjokolade og nøtter

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær først vekk topp og bunn på sitrusfruktene og skjær vekk skallet med en skarp kniv. Følg den naturlige formen og ikke skjær vekk for mye. Bruk en skarp liten kniv og skjær ut «fileter» mellom de hvite hinnene på appelsinene og grapefrukten. (Hvis grapefruktfiletene er veldig store, kan du dele dem i mindre biter.) Skjær klementinene i pene skiver. Press all saften ut av restene etter appelsinene og grapefrukten. La «filetene» renne godt av seg i en sil. Hell all saften over i en kasserolle.
  2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljen (stang og frø) over i saften. Kok opp og la det koke inn til halv mengde. Smak til med sukker og jevn sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Bruk ca. 0,5 ss per dl saus.
  3. Bland den varme sausen med sitrusfiletene og sett salaten til avkjøling. Server salaten toppet med høvlet hvit sjokolade, litt hakkede nøtter/krokan og et kaneldryss.