Clafoutis med bringebær

Clafoutis med bringebær

Ingredienser

450 g modne bringebær
2,5 dl fløte
150 g hvetemel
1 stk vaniljestang
3 stk egg
100 g sukker
75 g mandelmel
75 g marsipan
smør

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Lett

Clafoutis er en fransk dessert, som er like enkel å lage som ei pannekakerøre. Vi har laget den med bringebær, men du kan bruke nesten hva som helst av frukt eller bær.

  1. Pisk fløte og egg med innholdet fra vaniljestangen, mel og sukker. Tilsett nøtter og marsipan og rør godt sammen.
  2. Smør en ildfast form, og dekk hele bunnen med bringebær. Hell røren over.
  3. Bakes i grillen under lokk på indirekte varme (Ca 200 grader) i ca 30 – 40 minutter eller til røren har «satt» seg og toppen har fått litt farge. Steketiden avhenger av dybden på formen, og du kan selvfølgelig bake den i vanlig stekeovn om du heller vil det.
  4. La formen avkjøle seg litt, og server med iskrem. Nydelig clafoutis med bær!
  5. Denne desserten kan du grille! Mange desserter blir enda bedre når de blir grillet, dessuten er det jo fint å kunne lage desserten ute, når man først er utendørs.

Tips

På norsk heter denne desserten: bringebær i form med nøtter og marsipan. Servér gjerne med en kule god vaniljeis.

Relaterte oppskrifter