Fylt paprika med ris

Fylte paprika med kjøttdeig og ris er supre som en del av et tapasbord med sunne retter eller som middag sammen med brød og naturell yoghurt. I denne oppskriften kan du også bruke karbonadedeig.
Fylt paprika med ris

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha oljen i en stekepanne. Hakk løken og stek den i 2-3 minutter. Brun kjøttdeigen sammen med løken i stekepannen, og strø på salt, pepper og paprikapulver.
  2. Ha så i risen og bland godt. La blandingen steke i ca. 2 minutter, rør om hele tiden. Trekk så pannen til side.
  3. Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Sett paprikaene i en stor ildfast form og fyll paprikaene med kjøttfyllet fra stekepannen. Når stekepannen er tom, har du i 4 dl vann, 75 g tomatpuré og ½ ts chilipulver. Gi et lett oppkok.
  4. Hell kraften i formen med paprikaene og sett den på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 40 min. Bruk ildfast form med lokk for best resultat, da dette vil dampe risen.
  5. Serveres med brød og yoghurt naturell.