Heksegryte til Halloween

Styrkedråper for hekser og trollmenn! En rykende varm suppe jager frosten på dør når gradestokken kryper mot vintertemperatur. Dette er en grønnsakssuppe med gresskar.
Heksegryte til Halloween

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Kjøp et helt gresskar som du kan pynte til Halloween, eller bruke som gryte til suppen.

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær gresskarkjøttet i jevne, små biter.
  3. Knus de uskrelte hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv, og del løken i to.
  4. Bland gresskar, hvitløk og løk med en klunk olivenolje. Fordel det utover et stekebrett med bakepapir, og dryss over salt og pepper.
  5. Bak alt i ovnen til gresskarbitene er helt møre og løken er bløt, ca. 40 minutter.
  6. Kok opp buljongen i en kasserolle.
  7. Klem den bløte løken og hvitløken ut av skallet (og kast det), ha i buljongen. Legg noen gresskarbiter til side så lenge (de skal brukes til pynt og topping senere) og ha resten av grønnsakene over i den varme buljongen.
  8. Kjør suppen jevn og glatt med en stavmikser.
  9. Smak til med noen gode dråper sitronsaft og juster smaken med salt og pepper. Topp suppen med resten av gresskarbitene, en skje fløte eller rømme, gresskarkjerner og persille.