Kremet aspargesbønnesalat med hvitløksmuler

En kremet aspargesbønnesalat er et supergodt tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk, og spesielt godt til biff og kylling. La de kokte bønnene få renne godt av seg på kjøkkenpapir før du blander dem med creme fraiche, sjalottløk og gressløk, og topper det hele med et sprøtt dryss av smørstekte smuler med hvitløk.
Kremet aspargesbønnesalat med hvitløksmuler

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Vær nøye med kokingen av bønnene, de skal være møre, men må fortsatt ha god sprøhet og tyggemotstand.

Slik gjør du

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil).
  2. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den. De må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  3. Smørstek smulene gylne og sprø i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen og dryss over en klype salt.
  4. Vend aspargesbønnene sammen med creme fraiche, finhakket sjalottløk og hakket gressløk. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
  5. Anrett aspargesbønnesalaten på et lite fat og dryss over hvitløksmulene.
Smørstek smulene gylne og sprø i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen og dryss over en klype salt.
Vend aspargesbønnene sammen med creme fraiche, finhakket sjalottløk og hakket gressløk. Krydre lett med salt og kvernet pepper.