Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Rødbettartar med grillet chevre og sennepsvinaigrette

Rødbettartar med grillet chevre og sennepsvinaigrette

Ingredienser

Rødbettartar

4 stk rødbeter
4 stk hvitløksfedd
1 stk eple
1 stk sjalottløk
1 stk saften av lime
4 stk reddiker
reddikspirer
hasselnøttkjerner

Chevre

1 stk chevre

Sennepsvinaigrette

2 ss dijonsennep
1 ss sherryeddik
2 dl olivenolje
2 stk sjalottløk
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En flott og spennende forrett. Tartar er egentlig fellesbetegnelse for servert rå fisk eller rått kjøtt. Denne retten består verken av fisk eller kjøtt, den er ikke rå og er helt vegetarisk, men den minner om hva en tartar er. Finhakkede rødbeter som er smaksatt med litt limesaft, eple og hvitløk serveres med grillet chevre og sennepsvinaigrette.

  1. Bak to av rødbetene i ovnen på 180 °C sammen med hvitløken til rødbetene er møre (ca. 40 minutter avhengig av størrelse).
  2. Skrell de to andre rødbetene og riv dem grovt på et rivjern. Press litt limesaft over. Kjør de bakte betene og hvitløken i en kjøkken­maskin og bland inn de revne rødbetene.
  3. Vend inn finhakket sjalottløk og eple. Skjær reddikene i tynne ­skiver og vend inn. Smak til med litt salt og pepper. Topp med ­grillet chevre og reddikspirer. Server med senneps­vinaigrette og knuste hassel­nøtter eller krutonger.
  4. Grillet chevre: Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær chevren i 1 cm tykke ­skiver og legg den på et stekebrett med bakepapir. Stek i ­ovnen i ca. 6 minutter til den er varm og litt myk, men ikke flytende.
  5. Sennepsvinaigrette: Visp sammen sennep, ­eddik og litt salt og pepper. ­Tilsett ­oljen i en tynn stråle ­under ­kraftig ­visping. Smak til med salt og ­pepper. Bland inn ­sjalottløken.

Tips

Bruker du sous vide-­rødbeter, er disse ferdig skrelt og trenger kortere tid i ovnen. BAMAs sous vide-rødbeter finner du hos MENY ­gjennom hele året.

Relaterte oppskrifter