Grillet aubergine

Aubergine er ypperlig å grille. Topp med gremolata og revet sitronskall for en ekstra god smak. Retten kan nytes alene, som tilbehør til grillet kjøtt eller med en enkel salat.
Grillet aubergine

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Grillet aubergine er spesielt godt til lam.

Slik gjør du

  1. Start med å lage gremolata. Bland sammen finhakket hvitløk og persille. Tilsett revet skall av 1 sitron og 1 ss sitronsaft. Rør til slutt inn oljen og la blandingen stå og trekke smak i minst 30 minutter.
  2. Del auberginene i to på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet uten å skjære igjennom skinnet. Pensle snittflaten med olje og legg de halve auberginene på varm grill (eller bruk en grillpanne) med snittflaten ned på grillristen. (Legg ev. noen timiankvaster på og rundt auberginene, bruker du en grillpanne kan du også la noen hele hvitløkfedd få være med.) Grill auberginen til den er helt mør, det tar ca. 20 minutter, snu dem når det nærmer seg slutten.
  3. Dryss over salt og kvernet pepper før servering og skvis evt. over den grillede hvitløken. Serveres med gremolata og pynt med litt ekstra finstrimlet sitronskall.