Ovnsbakt gresskar

I denne oppskriften anbefaler vi å bruke hokkaidogresskar som har fast fruktkjøtt uten tråder og en søt nøtteaktig smak. Skallet blir mykt når gresskaret ovnsbakes, og kan spises. Her er det smaksatt med sitron, hvitløk, rosmarin og chili, men prøv gjerne med andre typer krydder og urter.
Ovnsbakt gresskar

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 200 grader.
  2. Vask og skrubb gresskarene godt. Skjær vekk den harde tuppen på stilken og del gresskaret i to. Skrap ut den bløte kjernen og frøene med en spiseskje. Del gresskaret i smale båter, skiver eller jevne biter.
  3. Legg alt over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og press over sitronsaft. Tilsett knuste hvitløkfedd og et par stilker rosmarin.