Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er ovnsbakte poteter hvor potetene er skåret halvveis gjennom i tynne skiver garnert med smør, urter og et dryss av ost over potetene. Denne oppskriften på hjemmelagde hasselback poteter er enkel og passer perfekt som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Hasselbackpoteter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Vask og tørk potetene. Skjær potetene i jevne tynne skiver – nesten igjennom. (Et husmortriks er å la poteten hvile i en tresleiv når du skjærer slik at du stoppes fra å skjære helt gjennom.)
  2. Legg potetene over i en passende ildfast form. Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Dytt noen urtekvaster ned litt her og der og et lite laurbærblad om du vil bruke det også. Legg en smørklatt på hver potet og stek potetene ved 210 grader i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate. Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking. For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.