Saltkokte poteter

Saltkokte poteter, eller kanaripoteter, passer som tilbehør til en hovedrett eller som innslag på tapasbordet. Saltet gjør at potetene blir ekstra saftige, møre og smakfulle. Vi gir deg også oppskriften på Avjar - en grillet grønnsaksmos av parika og aubergine, som smaker godt til potetene.
Saltkokte poteter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Rømmedressing eller aioli med hakket, frisk persille er også godt til potetene.

Slik gjør du

  1. Ha potetene i en kjele. Dekk potetene med vann og ha i salt. Kok til potetene er møre.
  2. Hell av vannet og damp potetene tørre. Ikke dekk til potetene før de er dampet tørre, da vil saltet dampe av potetene.
  3. Server de saltkokte potetene med aioli blandet med bladpersille.
  4. Ajvar: Stek auberginen og hvitløken (med skallet på) i ovnen på 250 grader til de er brent og helt myke. Dette tar ca 30 minutter for hvitløken og opp mot 1 time for auberginen.
  5. Del auberginen i to på langs og skrap innholdet over i en bolle. Kjør auberginen med en stavmikser sammen med paprikaen og hvitløksfeddene (uten skall). Ha i sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.