Saftig kylling med chorizo og smeltet ost

Oppskrift på saftig kyllingbryst- eller filet, fylt med ost og chorizo, surret i bacon. Dette blir en kyllingrett med masse smak som passer godt til helgen eller når du skal ha gjester. Tilbehøret er hjemmelaget ratatouille og urtebakte perlepoteter.
Saftig kylling med chorizo og smeltet ost

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruk gjerne Chaumes ost og Apple Wood Smoked bacon fra Jæren Smak.

Slik gjør du

  1. Snitt en lomme på langs i kyllingbrystene og fyll med Chaumes og chorizo. Pakk kyllingbrystene inn i bacon og krydre med sort pepper. Brun kyllingbrystene i smør til de er gyldne rundt hele. Stek dem ferdige i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile litt, da vil temperaturen øke ytterligere. 68 grader er perfekt spiseklar temperatur.
  2. Lag ratatouille. Fres løk og hvitløk i olje til løken er myk. Ha i squash, aubergine og chili. La frese i 5 minutter. Ha i hakkede tomater og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Vend potetene i i olivenolje, urter, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader til de er helt møre. Dette tar ca 30 minutter.
Vend potetene i i olivenolje, urter, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader til de er helt møre. Dette tar ca 30 minutter.