Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Lammeribbe med blomkål og urtepoteter

Lammeribbe med blomkål og urtepoteter

Ingredienser

2 stk lammeribbe
1 kg små poteter
1 pk sjalottløk
1 kvast rosmarin og timian
2 dl god olivenolje
1 skvett hvitvin
en bit ingefær, ca. 5 cm
1 stk blomkål
2 stk pærer
salt og pepper
1 stk lime

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner, på tapasbordet, men også til søndagsmiddagen. Prøv denne oppskriften på ovnsstekt lammeribbe med pære, ingefær, blomkål og urtepoteter. Må gjerne langtidsstekes!

  1. Sett ovnen på 180 grader. Legg potetene i en langpanne. Skrell sjalottløk og legg i en blender sammen med rosmarin, timian og 2 dl olivenolje. Alt kjøres glatt sammen. Bruk halvparten av blandingen på potetene, resten på lammekjøttet.
  2. Gni lammeribbene godt inn med urte/løkblandingen og stek kjøttet godt i en varm stekepanne. Legg lammekjøttet over potetene og sett alt i ovn samtidig. Tilsett en skvett hvitvin.
  3. Kjøttet skal ha kjernetemperatur på ca. 65°C og potetene skal bli myke (ca. 20 minutter). Dersom kjøttet er ferdig før potetene, er det bare bra. Ta ut kjøttet og la det hvile i 5 minutter før oppdeling.
  4. Mens kjøtt og poteter står i ovn: Rens og riv ingefæren. Rens små blomkålbuketter. Del pærene i fine båter. Stek blomkål sammen med ingefær (til blomkålen mykner litt).
  5. Tilsett fine båter av pære rett før servering. Smak til med salt, pepper og limesaft. Sausen på denne retten, blir urtesjyen som kommer fra kjøttet og potetene.
  6. Tips; brun kjøttet før gjestene kommer og gjør klar potetene. Rens blomkål og ingefær. Når gjestene kommer, er det bare å sette hele langpanna i ovnen og gjøre resten. Da bør maten være på bordet 30 minutter etter at gjestene har kommet!