Bresert lammestek i skiver

Høsten er høysesong for norske råvarer. Du får ferskt lammekjøtt og nydelige norske rotgrønnsaker og poteter, som også smaker veldig godt sammen.
Bresert lammestek i skiver

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Salte og pepre lammekjøttet på begge sider. Brun kjøttet på høy varme på begge sider i smør i en stekepanne. Ta av lammet og plasser i en leirgryte med lokk eller i en ildfast form.
  2. Skrell 100g gulrot, løk og 2 hvitløksfedd. Legg i stekepannen og stek på høy varme til det får farge. Hell i vin,1 dl vann, balsamico og reduser ned til halvparten er igjen. Ha i timian og lammekraft og kok i 10 minutter.
  3. Hell så det hele over lammet og sett på lokk eller folie. Sett alt i ovnen på 175 grader i 1,5 til 2 timer, avhengig av tykkelsen på skivene og ovn.
  4. Skrell resten av gulrøttene og pastinakk. Del opp i staver og legg i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Skjær potetene i 1/2 cm tykke staver og legg i. Riv et hvitløksfedd over potetene. Tilsett salt og pepper, hell på olje og bland. Sett det hele i ovnen på 175 grader i 30 minutter.
  5. Når lammet er ferdig, ta det ut av ovnen. Sett på ovnens grillfunksjon og grill rotgrønnsakene og potetene i 10 minutter. Sil kraften av lammet og jevn det med maizena blandet med 1 ss vann. Kraften må koke for å bli tykk.