Makaronigrateng

Makaronigrateng er en amerikansk klassiker som er rask og enkel å lage. Om du har restemat som må brukes passer det meste i en makaronigrateng. Du kan f.eks. bruke strimler av påleggsrester, grønnsaksrester og osterester. De fleste rester gjør makaronigratengen enda bedre. Du kan enkelt gjøre makaronigratengen vegetarisk ved å kun bruke masse gode grønnsaker.
Makaronigrateng

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne lage makaronigratengen dagen før, og sette den i kjøleskapet. Da må du regne ca. 20 minutter i ovnen før den serveres.

Slik gjør du

  1. Kok makaronien i lettsaltet vann til de er ferdigkokt. Sil av vannet.
  2. Kutt baconet i biter og sprøstek i en stekepanne.
  3. Ha makaronien i en ildfast form og vend inn hvit saus, grønnkål og sprøstekt bacon. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha revet ost over makaronien og stek i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar ca 10 minutter.