Hjemmelaget lasagne

Oppskrift på klassisk, hjemmelaget lasagne med kjøttdeig, løk, gulrøtter, ostesaus og rikelig med smeltet ost på toppen. Lasagne er og blir en familiefavoritt. Server gjerne med en grønn salat til.
Hjemmelaget lasagne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeigen i rapsolje i 3 minutter. Ha i løk, gulrøtter og hvitløk. La frese i ytterligere 3 minutter.
  2. Ha i hermetiske tomater og la koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Lag ostesaus: Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og la frese under omrøring i 3 minutter.
  4. Spe med melk og la koke under omrøring i ca 10 minutter til den begynner å tykne. La koke lenger hvis du ønsker en tykkere saus. Vend inn revet ost og smak til med salt og pepper.
  5. Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Topp med revet ost.
  6. Stek lasagnen i ovnen på 180 grader i ca 45-60 minutter.