Appelsinsaus til kalkun

Appelsinsaus passer veldig godt til kalkun, men kan også brukes til kylling. For en skikkelig god saus til et festmåltid lager vi den med hjemmelaget kraft med innmat fra kalkunen og rotgrønnsaker.
Appelsinsaus til kalkun

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan også bruke kraften du får i langpannen når du steker kalkunen istedenfor å koke egen kraft.

Slik gjør du

  1. Lag kraft: Brun innmat, gulrot, løk og sellerirot i smør til det er gyllent. Ha på vann og laurbærblad og la koke i ca 2 timer. Sil kraften og kok inn kraften til det gjenstår 1 liter.
  2. Brun smøret i en kjele. Ha i hvetemelet og brun blandingen under omrøring.
  3. Ha i kalkunkraften og la koke under omrøring i 10 minutter.
  4. Smak til sausen med soyasaus, appelsinmarmelade, salt og pepper.