Grillet svinenakke med gratinert tomatsmør

Grillet nakkemedaljong gratinert med tomatsmør og servert med blomkålsalat. Svinenakken er full av smak, og gir et saftig resultat. Grill den hel, eller del den i skiver.
Grillet svinenakke med gratinert tomatsmør

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tomatsmør

Blomkålsalat

Tips!

Entrecôte av storfe kan også brukes til denne oppskriften.

Slik gjør du

  1. Start med smøret. Finhakk sjalottløk og hvitløk, fres dette blankt i en kjele med 1 ss av smøret. Tilsett tomatpurè og kok opp. Avkjøl.
  2. Rør alt godt sammen med romtemperert smør og basilikum, tilsett litt grovkvernet pepper.
  3. Rulles til en avlang pølse i matpapir og legges i kjøleskapet eller fryseren. Skjær en skive av smøret når du skal servere.
  4. Dette er en raus porsjon, men denne kan du oppbevare i fryseren i flere uker. Ta den frem og skjær en skive når du trenger det. Smøret er også perfekt å smaksette grønnsaksblandinger med.
  5. Del et blomkålhode i minibuketter og skjær en halv rødløk i tynne strimler.
  6. Visp sammen majones, sukker og eplecidereddik.
  7. Bland sammen blomkål, løk og dressing. La salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid.
  8. Bland inn hakket bladpersille ved servering og pynt med ertespirer.
  9. Pensle skivet entrecôte med olje og stek eller grill i 3-4 minutter på hver side.
  10. Krydre med salt og pepper etter at de er ferdigstekt. La kjøttet hvile før servering. Godt kjøtt kan gjerne serveres med et hint av rosa.