Pulled pork

Pulled pork er marinert svinekjøtt som er stekt i alt fra 5-15 timer på lav temperatur. Pulled pork serveres tradisjonelt med bbq-saus og coleslaw på burgerbrød. Her får du en oppskrift på pulled pork i ovn. Du kan også bruke grillen, men da anbefales det å bruke treflis, kull eller en røykboks.
Pulled pork

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Rub

Slik gjør du

  1. Beregn minimum 5 timer steketid.
  2. Bland sammen ingrediensene til ruben og gni den godt inn i kjøttet. Dette kan gjøres et par timer før steking, men det blir aller best om du gjør det kvelden før (husk å sette i kjøleskapet). Da får smakene satt seg ekstra godt i kjøttet.
  3. Forvarm ovnen til 125 grader. Brun kjøttet raskt i stekepannen på alle sider og ha det over i en ildfastform. Sett det inn i ovnen og la det stå i minimum 5 timer eller til kjernetemperaturen er ca 86 grader. Stekes gjerne enda lengre hvis du senker temperaturen etter et par timer.
  4. La kjøttet hvile i 20 minutter før du ”river” det fra hverandre med to gafler.
  5. Server med BBQ-saus og coleslaw i burgerbrød.