Helstekt svinecarré med hvitløk

Helstekt svinecarré med hvitløk

Ingredienser

700 g svinecarré
4 stk hvitløksfedd
2 kvister frisk rosmarin
4 ss solsikkeolje
4 ss smør
salt
pepper

Potetstappe

600 g mandelpotet
150 g usaltet smør
2 dl melk
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Helstekt carré av svin med hvitløk, rosmarin, potetpuré og stekesjy passer utmerket som gjestemat.

  1. Start med olje i pannen og brun kjøttet. Skru ned og tilsett smør, hvitløk og rosmarin mot slutten så de ikke brenner seg. Krydres med salt og pepper og stekes videre i ovn på 140 grader med urtene og stekesjyen til kjernetemperaturen er oppe i 68 grader. La kjøttet hvile i 15 min før det skjæres, temperaturen vil i løpet av denne tiden øke ytterligere 2-4 grader. Serveres med stekesjyen.
  2. Kok mandelpotetene helt møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Varm opp melken sammen med smøret. Mos potetene og rør inn den varme melk og smørblandingen. Smak stappen til med salt og pepper, dekk kasserollen med plastfilm og sett den et lunt sted til servering.