Klassisk skinkestek

Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet.
Klassisk skinkestek

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Klassisk skinkestek

Brun saus

Tips!

Du kan også bruke svinestek i denne oppskriften.

Slik gjør du

  1. Rut svoren med en skarp kniv og gni hele steken godt inn med salt og pepper. Legg den i en liten langpanne sammen med eplebåter og svisker.
  2. Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Pass på å ikke støte på benet.
  3. Stek kjøttet i forvarmet ovn på 175 grader, til steketermometeret viser 70 grader.
  4. Skru grillelementet i ovnen på 240 grader de siste 2-3 minuttene for å få sprø svor. Følg med så det ikke svir seg!
  5. Ta ut steken og la den hvile mens du tilbereder tilbehøret. Kraften i langpannen brukes til sausen.
  6. Brun saus: Brun smør og mel til det får en lys brunfarge, spe med varm kraft og smak til med salt og pepper.
  7. Servér steken i skiver sammen med rosenkål, svisker og epler, dampede mandelpoteter og masse god, tykk, brun saus slik mormor laget den!
  8. Du kan også lage hjemmelaget surkål til. Det er kjempegodt! Søk på surkål i søkefeltet for oppskrift.