Pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe

Pinnekjøtt med godt tilbehør har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med rotmos, vossakorv og poteter. Vi forteller deg hvor mye vann du trenger, hvor lenge kjøttet skal dampe, hvor mye du skal beregne per person, samt noen gode tips til ekstra smak.
Pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe
Se video

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Beregn ca. 400-500 gram pinnekjøtt pr person. Prøv krydder som salt, pepper eller einebær i vannet når du damper kjøttet. Dette vil også sette ekstra smak på sjyen som er god å servere til.

Slik gjør du

  1. Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person. Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Vann ut i rikelig vann i ca. 1 døgn.
  2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
  3. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
  4. Så til pinnekjøtt tilbehøret. Skrell og skjær grønnsakene i like store biter, kokes møre før du har i eplebitene. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
  5. Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser. Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.
  6. Serveres på varme tallerkener med vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep.
Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person. Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Vann ut i rikelig vann i ca. 1 døgn.
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser. Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.